Békés Megyei Europe Direct

A EUROPE DIRECT az Európai Bizottság által létrehozott és támogatott információs szolgáltatás, melynek küldetése, hogy az állampolgárokat a lakóhelyükhöz közel és saját anyanyelvükön tájékoztassa európai uniós kérdésekben. A szolgáltatást igénybe veheti az ingyenesen hívható EUROPE DIRECT telefonvonalon keresztül (00 800 6 7 8 9 10 11) vagy megkeresheti az Önhöz legközelebbi információs irodát. Tekintse meg a magyarországi Europe Direct Hálózat weboldalát.

 

A Békés megyei iroda a megnyitása óta (1998. szeptember 11.) a lakosság Európai Unióval kapcsolatos információigényét próbálja kielégíteni. 2005 után az Európai Információs Pontok hálózata átalakult Europe Direct Információs Hálózattá, de feladatkörünk és szolgáltatásaink ezzel nem változtak, vagyis inkább tovább bővültek. Folytatásként 2009-ben, majd 2013-ban ismét 4 évre elnyertük a jogot, hogy a Europe Direct Békés megyei irodájaként szolgálhassuk ki a lakosság információigényét.
Az irodánknak helyt adó Békés Megyei Könyvtár 2009. nyarán megújult, így új környezetben, bővített szolgáltatásokkal várjuk régi és új ügyfeleinket. 

 

Feladatunk:

Irodánk munkatársai megválaszolják vagy segítséget nyújtanak Önnek a válasz megtalálásában az EU-val kapcsolatos kérdéseire. Kérdéseit személyesen, emailben és telefonon teheti fel nekünk.
Általános és gyakori kérdések esetében azonnali választ tudunk adni, egyedi problémák esetében azonban előfordul, hogy pár napos kutatásra van szükség, vagy más információszolgáltatóhoz kalauzoljuk Önt. Minden esetben igyekszünk a válaszhoz, illetve a probléma megoldásához vezető utat a lehető legjobban lerövidíteni.
A tájékozódást ingyenes információs kiadványok, egy-egy téma alaposabb tanulmányozását pedig szakkönyvek és internetes adatbázisok, honlapok segítik.

További tevékenységeink megtekintéséhez keresse a Szolgáltatásainkat menüpontot.

20130129_eures_eloadas_02.jpg
ED_Megyeitanevzaro 001.jpg
Meselj_Bcs-7.jpg
20130129_eures_eloadas_02.jpg
csobbanj 003.jpg
Go to top