Palyazatokmagyarul.hu

450 milliárd forintnyi pályázattal indított magyar nyelvű honlapot a Magyar Fejlesztési Központ.

www.palyazatokmagyarul.eu az unióban elsőként mindenki számára elérhető, felhasználóbarát internetes felületen nyújt naprakész tájékoztatást a közvetlen uniós forrásokra pályázni kívánóknak. 

Turisztikai Főpályaudvar Békéscsabán

A ZERGE Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület mintegy 180 millió forint uniós támogatást nyert a „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 190 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból nemcsak egy új turisztikai látványosságot és ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokat hoznak létre, hanem új munkahelyeket is teremtenek.
Egy egész évben működő vasúttörténelmi és kulturális attrakció létrehozása a cél, mely szellemi küldetése szerint egyben központi információs funkciókat is betöltve a város látnivalóira is ráirányítja a helyiek és turisták figyelmét, érdeklődését.
Bővebb információk: http://www.csabaturizmus.hu/…/a…/8-kezdolap/1-sajtokozlemeny

   

Nemzetközi Man Booker Díj

Kafkához és Becketthez hasonlították a zsűri tagjai a Békés megyei származású regényíró művészetét. Korábban magyar szerzőt még nem is jelöltek a díjra.

A Nemzetközi Man Booker-díjat odaítélő zsűri előbb diplomatikusan azt mondta, hogy szívük szerint ki se osztanák a díjat, mert mind a tíz szerző megérdemelné. Végül azonban Krasznahorkai Lászlót választotta a zsűri, akit különleges látnoki erővel rendelkező íróként, és olyan alkotóként dicsértek, aki képes "a mai létezés szövetét ijesztő, furcsa, megdöbbentően mulatságos és néha lebilincselően gyönyörű voltában megragadni" - írja a Guardian.

Az év legjobb angol regényének járó Man Booker-díjat 1968 óta osztják ki. 2005 óta pedig Nemzetközi Man Booker is van, ezzel a angolul író vagy angol fordításban is olvasható írók életművét díjazzák. Az utóbbi díjat csak kétévente osztják ki. Magyar író 2015-ig nem szerepelt a díjra esélyesek tízes listáján. Az idei listán Krasznahorkai volt az egyetlen európai szerző.

Krasznahorkai írta többek közt a Sátántangó és Az ellenállás melankóliája című regényeket, melyek alapján Tarr Béla rendezett filmet (utóbbit Werckmeister harmóniák címmel filmesítette meg).

Forrás: vs.hu

Külföldi munkavállalás

Készen áll a nagy váltásra?

Az EURES Készen áll a nagy váltásra? című népszerű útmutatója az EURES több mint 20 éves tapasztalatát gyűjti össze az európai álláskereséssel kapcsolatban. A közelmúltban átdolgozott kiadvány most 25 nyelven és e-könyv formájában is elérhető.

Az útmutató segítségével maximalizálhatók az Európa más részében történő elhelyezkedés esélyei. A kiadvány általános és országspecifikus tippeket tartalmaz az álláskereséshez, a pályázatok benyújtásához és az állásinterjún elvárt készségek fejlesztéséhez.

Az EU minden tagállamának, valamint Izlandnak, Liechtensteinnek, Norvégiának és Svájcnak külön rész jut az útmutatóban, amelyben bemutatják munkaerőpiacukat és gyakorlataikat. Ezen részek segítségével az érdeklődő tájékozódhat az álláskereséssel és a jelentkezési folyamattal kapcsolatban, valamint megismerheti bármelyik ország munkahelyi kultúráját.

Bizonyos országokban például (így Németországban) bevált gyakorlat a pályázathoz fényképet mellékelni, míg más országokban (például az Egyesült Királyságban) nem ez a helyzet. Az állásinterjún viselt ruházat, a pontosság fontossága vagy a hivatalos referenciák benyújtásának követelménye csupán néhány azon tényezők közül, amelyek az egyes európai országokban különböznek egymástól.  

Az egész útmutatóban EURES-tanácsadóktól, sikeres álláskeresőktől és munkáltatóktól származó idézetek és beszámolók találhatók, amelyek hasznos tippeket tartalmaznak a külföldi élethez és munkavállaláshoz.

Azok pedig, akiknek sikerült munkát találniuk egy másik európai országban, információkat találhatnak az új környezetbe való beilleszkedésről is, illetve megtudhatják, hogyan kezeljék a kultúrsokkot.

Mivel az uniós internethasználók 51%-a legalább egy közösségi média platformon jelen van, az útmutató tanácsot ad a közösségi média használatához annak érdekében, hogy az álláskeresők kapcsolatba tudjanak lépni a potenciális munkáltatókkal. Az is kiderül, hogy egy hatékony, professzionális közösségi média profillal hogyan mutathatjuk magunkról a legjobb képet.

 Bővebben:


 

csobbanj 014.jpg
20120914_bioritmus_fesztival_10.jpg
20120914_bioritmus_fesztival_14.jpg
csobbanj 025.jpg
csobbanj 019.jpg
Go to top