Külföldi munkavállalás

Készen áll a nagy váltásra?

Az EURES Készen áll a nagy váltásra? című népszerű útmutatója az EURES több mint 20 éves tapasztalatát gyűjti össze az európai álláskereséssel kapcsolatban. A közelmúltban átdolgozott kiadvány most 25 nyelven és e-könyv formájában is elérhető.

Az útmutató segítségével maximalizálhatók az Európa más részében történő elhelyezkedés esélyei. A kiadvány általános és országspecifikus tippeket tartalmaz az álláskereséshez, a pályázatok benyújtásához és az állásinterjún elvárt készségek fejlesztéséhez.

Az EU minden tagállamának, valamint Izlandnak, Liechtensteinnek, Norvégiának és Svájcnak külön rész jut az útmutatóban, amelyben bemutatják munkaerőpiacukat és gyakorlataikat. Ezen részek segítségével az érdeklődő tájékozódhat az álláskereséssel és a jelentkezési folyamattal kapcsolatban, valamint megismerheti bármelyik ország munkahelyi kultúráját.

Bizonyos országokban például (így Németországban) bevált gyakorlat a pályázathoz fényképet mellékelni, míg más országokban (például az Egyesült Királyságban) nem ez a helyzet. Az állásinterjún viselt ruházat, a pontosság fontossága vagy a hivatalos referenciák benyújtásának követelménye csupán néhány azon tényezők közül, amelyek az egyes európai országokban különböznek egymástól.  

Az egész útmutatóban EURES-tanácsadóktól, sikeres álláskeresőktől és munkáltatóktól származó idézetek és beszámolók találhatók, amelyek hasznos tippeket tartalmaznak a külföldi élethez és munkavállaláshoz.

Azok pedig, akiknek sikerült munkát találniuk egy másik európai országban, információkat találhatnak az új környezetbe való beilleszkedésről is, illetve megtudhatják, hogyan kezeljék a kultúrsokkot.

Mivel az uniós internethasználók 51%-a legalább egy közösségi média platformon jelen van, az útmutató tanácsot ad a közösségi média használatához annak érdekében, hogy az álláskeresők kapcsolatba tudjanak lépni a potenciális munkáltatókkal. Az is kiderül, hogy egy hatékony, professzionális közösségi média profillal hogyan mutathatjuk magunkról a legjobb képet.

 Bővebben:


 

ED_Megyeitanevzaro 009.jpg
20130129_eures_eloadas_16.jpg
20130129_eures_eloadas_07.jpg
20120914_bioritmus_fesztival_10.jpg
ED_Megyeitanevzaro 006.jpg
Go to top