Dél-alföldi kreatívok figyelem!

Látta az "Én Európám - Hortobágy" című kisfilmet? Ha tetszett azért, ha nem tetszett azért, de ha ha jobb filmet tud készíteni, akkor azért nézze meg az alábbi felhívást!

Az Európai Turisztikai Bizottság (European Travel Commission, ETC) nemzetközi rövidfilm pályázatot hirdetett tehetséges, fiatal filmkészítők számára. Az ETC tevékenységének célja Európa mint turisztikai desztináció népszerűsítése a tengerentúli küldőpiacokon.

 

 

Az ETC és az Európai Bizottság Destination Europe 2020 elnevezésű közös kezdeményezése is azt a célt szolgálja, hogy felhívja a figyelmet az európai utazási célpontokra. A program egyik akciójának keretében a film utazásra ösztönző hatását kívánják kiaknázni. A verseny célja egy olyan 3 perces kisfilm elkészítése, amely megragadja a „EUROPE – A Never-Ending Journey” (Európa – Egy végtelen utazás) alapgondolatot. A 20.000 euró költségvetésű pályázat segítségével a nyertes koncepció megálmodójának lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy európai körutazás során váltsa valóra az európai utazásra inspiráló filmötletét. A filmprojektben részt vevő csoport minden tagjának első osztályú InterRail Global Pass vasúti bérletet biztosítanak az Európa országain belüli és az országok közötti utazásra. A The Screen South kulturális fejlesztési ügynökség a film elkészítéséhez produceri segítséget biztosít.

Az előválogatás eredményeként 10 jelentkező kap lehetőséget arra, hogy elképzelését online formában prezentálja. A közülük kiválasztott 5 pályázót – a legtöbb közönségszavazatot elnyert forgatókönyvek készítőit – hallgatja meg Brüsszelben személyesen egy szakértői bizottság, melyben Oscar-díjas filmrendező is helyet foglal. A forgatás várhatóan július és augusztus hónapokban zajlik, a promóciós videónak pedig szeptember 23-ig kell elkészülnie.

Jelentkezési határidő: 2013. május 13.

További információk>>>

 
20120914_bioritmus_fesztival_14.jpg
20120425_eu_rajzkiallitas_05.jpg
csobbanj 065.jpg
20130129_eures_eloadas_23.jpg
csobbanj 065.jpg
Go to top